miércoles, 28 de marzo de 2012

MODA I CONSUM RESPONSABLE

La moda ajuda a definir una època, actituds, estats d’ànim, opinions, tendències... Aquesta, ha evolucionat amb el transcurs dels anys. Per exemple, en els anys 40 la moda va ser afectada per la influència militar de la postguerra, als anys 50 el consum de massa i la joventut i al llarg dels anys 60 i 70 destaquen els hippies i els punks. Més endavant, l’estil yuppie i sport (anys 80) van dominar el mercat i cap als anys 90 la moda va esdevenir mes lliure.
                                        
DIFERENTS MODES SEGONS ELS ANYS

En la societat actual, la industria vol guanyar cada vegada més diners i utilitza la publicitat per crear en els consumidors una necessitat de posseir més coses de les quals la majoria son innecessàries. Això crea una imatge irreal del consumidor perquè pocs veuen el que són però molts veuen el que aportem.

Al llarg de la nostra vida s’ha d’aprendre a comprar amb criteri. Em de ser conscients que la moda vol fer-nos caure en la temptació de comprar el que les tendències insinuen, i d'aquesta manera fer-nos gastar diners inconscientment. Moltes vegades hi ha gent que s’obsessiona en tenir cada cop més, i s'acaba convertint en compradora compulsiva.

DIFERENTS ESTILS DE VESTIE DELS NOIS

Segons les nostres possibilitats, el nostre estil propi i necessitats podem dur a terme compres més o menys responsables.
COMPRADORA COMPULSIVA!

La moda solidaria mostra sensibilitat envers  l’entorn que ens envolta. Un exemple molt clar de moda solidaria es la “FAFA” (Festival Africà Fashion Arts), que impulsa l’us del talent dels africans respecte la moda, la musica i les arts que, al mateix temps reconstrueixen l’autoestima i la confiança de la comunitat africana. Treu la roba del armari que no utilitzis i donali a a aquells que la necessiten!
UNS TENEN DE TOT, I D'ALTRES NO TENEN RES...

2 comentarios:

  1. Aquest Blog és molt guai. És xulíssim i molt interessant :)

    ResponderEliminar
  2. La imatge que contrasta la moda en els diferents periodes es molt guay! penso que esta molt currada! felicitats pel blog!

    ResponderEliminar